У Сєвєродонецьку росіяни знищили всю критичну інфраструктуру міста, – Володимир Зеленський

Через агресію рф у Сєвєродонецьку пошкоджені  майже  90% будинків, більше двох третин житлового фонду міста повністю зруйновано, немає зв?язку і йдуть постійні обстріли. Однак, українські військові роблять все можливе для стримування наступу російських загарбників на Сєвєродонецьк Луганської області.

«Не було жодного дня, щоб ми не старалися знайти більше зброї, більше сучасної зброї для захисту нашої землі, захисту наших людей».

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні.

«Захопити Сєвєродонецьк – це принципове завдання для окупаційного контингенту. І їм все одно, якою кількістю життів доведеться заплатити за цю спробу підняти російський прапор на бульварі – як гірко зараз звучить ця назва – Дружби народів, 32, де розташована Сєвєродонецька адміністрація», – зазначив глава держави.

Він додав, що Сєвєродонецьк мав би у неділю так само відзначати свій день міста, як і Київ, але росія підійшла надто близько до нього.

«Надто значні сили зібрала (росія – ред.) на нашому Донбасі, надто підготувалася до наступу там. Вважаю дуже символічним, що російські військові свою спробу захопити Сєвєродонецьк почали із того, що зайшли в готель під назвою «Мир». Мир – це дійсно найперша мішень для росії. Забравши в України мир у 2014 році, окупанти хочуть забрати і все інше, буквально все. росіяни хочуть не залишити українцям ані свободи, ані будинків, ані життя. Внаслідок російських ударів у Сєвєродонецьку зруйнована вже вся критична інфраструктура міста. Майже  90% будинків там пошкоджені, більше двох третин житлового фонду міста повністю зруйновано, немає зв?язку і йдуть постійні обстріли.

Захопити Сєвєродонецьк – це одне із принципових завдань для окупаційного контингенту. І їм все одно, якою кількістю життів доведеться заплатити за цю спробу. Спробу підняти російський прапор на бульварі, як гірко зараз звучить ця назва – «Дружби народів». Дружби народів 32, де розташована Сєвєродонецька адміністрація.

Ми робимо все, щоб стримати цей наступ. Не було жодного дня, щоб ми не старалися знайти більше зброї, більше сучасної зброї для захисту нашої землі, захисту наших людей. І я вдячний кожному і кожній, хто тримає оборону Сєвєродонецька і демонструє окупантам, що мир все одно буде наш. У всій нашій державі, на всьому Донбасі і, звичайно, – у Сєвєродонецьку», – наголосив Зеленський.

Читайте також