У школах Рівного оголосили карантин

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

На засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Рівненському міськвиконкому було прийнято рішення впровадити карантинні заходи у школах обласного центру.

Однак, вже за тиждень комісія збереться знову, аби переглянути стан захворюваності на грип та ГРВІ і прийняти рішення, чи продовжувати карантин.

За словами члена комісії з питань ТЕБ та НС у Рівному Василя Харковця, останніми днями спостерігалася динаміка росту випадків захворювань на грип та ГРВІ, тому було прийнято рішення ввести обмежувальні заходи в освітніх закладах.

Водночас заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська зауважила, що прийняти рішення про впровадження карантину ще у п’ятницю було неможливо по об’єктивним причинам.

– Багато хто запитує про те, чи можна було прийняти це рішення в п’ятницю. Для того, щоб прийняти таке рішення, ми повинні дотримуватись чітких показників – 900 хворих на 100 тисяч населення. Станом на п’ятницю цей показник становив 642 людини. Але розуміючи динаміку останнього тижня, ми зібрали комісію сьогодні, щоб прийняти рішення, – додала Галина Кульчинська.

Додамо, що за даними управління охорони здоров’я тільки за 3 лютого у місті захворіло 525 людей, із них 370 - діти.

Читайте також