У школі на Рівненщині вакцинований лише один працівник, але на "дистанційку" там не перейшли (ВІДЕО)

Фото -  Володимирець.City

У понеділок, 27 вересня, в Україні ввели жовту зону та відповідні їй обмеження. Особливо це стосується навчальних закладів: якщо там немає вісімдесят відсотків вакцинованих вчителів, навчання має бути дистанційним, в режимі онлайн. Утім, в Степангородському загальному закладі середньої освіти Володимирецької тергромади ранок понеділка, 27 вересня, почався з традиційного дзвоника на навчальний день. Чому ж школу не закрили?

Повідомляє Володимирець.City

До школи у Степангороді 27 вересня прийшли учні і батьки. Директорка і педколектив не стали робити барикади, а запустили процес навчання, як і належить, хоча тут не виконана вказівка щодо вакцинування вісімдесяти відсотків працівників і педколективу школи. Правда, є все ж один вакцинований, поки що єдиний на 63 працівники школи.

Ось що розповідає директорка закладу Тетяна Макарчук:

"Управління соціально-культурної сфери Володимирецької селищної ради нам прислало лист, в якому інформували, що з 27 вересня впроваджуються обмежувальні протиепідемічні заходи із призупиненням освітнього процесу з закладах загальної освіти, в тому числі і в Степангороді; навчання рекомендували здійснювати за дистанційною формою. Інтернет у Степангородській школі є, педагоги вже мають досвід. Але у школу звернулися батьки (майже 150 заяв) з вимогою провести батьківські збори щодо недопущення дистанційної форми навчання і продовжити навчання школярів очно, оскільки до невакцинованих вчителів батьки претензії не мають. Інакше будуть звертатися до суду із скаргою на свідоме ненадання якісної освіти у школі. Про такі ж збори просили і вчителі закладу.  24 вересня такі збори делегатів від батьків, вчителів і працівників школи відбулися. Батьки апелювали тим, що не всі можуть забезпечити учнів гаджетами для дистанційного навчання (є родина, де на 5 учнів один смартфон), а серед жителів Степангорода та зокрема серед учнів та вчителів школи немає офіційно зареєстрованих випадків захворювань на covid-19. Учителі не проти вакцинації, але не впевнені у якості тих вакцин, які їм пропонують, а вакцинуватися чи ні – це особиста справа кожного, і примушувати до цього ніхто не має права. У результаті шляхом голосування прийняли рішення продовжити з 27 вересня у закладі навчання за очною формою за умови дотримання всіма маскового режиму, дистанції та з використанням дезінфікуючих засобів".

У середу 29 вересня в Степангород на перемовини з батьками і педколективом з Володимирця приїхали представники селищної ради, відділу поліції та сімейний лікар з Володимирецької АЗМПСМ.

Представники поліції, влади та медицини у Степангородському ЗЗСО

Начальник управління освіти, культури, туризму, охорони здоров’я, молоді та спорту Володимирецької селищної ради Вадим Друзь наголошував, що за наслідки несе відповідальність особисто директор школи.

Те ж саме підтвердив і представник поліції Андрій Луковець: за порушення умов карантину передбачена персональна відповідальність керівника закладу (штраф від 34 до 170 тисяч гривень).

За наслідками зустрічі колективу та представників громади директор школи пообіцяла зібрати нараду при директорові та вирішувати разом з педколективом.

 

Читайте також