У скоєному не розкаялись: на Житомирщині засудили батьків, які вбили та спалили 5-річну дівчинку

На Житомирщині до 15 та 7 років в'язниці засудили батьків за жорстоке вбивство власної 5-річної доньки. 

Про це повідомляють у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури. 

Суд визнав батьків винними в умисному вбивстві малолітньої та залишенні її у небезпеці (п. 2 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 135 КК України).

Чоловіка та жінку засудили, відповідно, до 15 та 7 років позбавлення волі.

Ювенальний прокурор у суді довів, що жорстоке вбивство рідної доньки, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв 50-річний житель Овруцького району у серпні 2018 року.

Подружжя, перебуваючи у цивільному шлюбі, виховувало трьох спільних малолітніх дітей.

Того вечора горе-батька роздратував плач найстаршої, 5-річної доньки, яка була дитиною з особливими потребами. Щоб вгамувати малолітню, він вдарив її кулаком по голові та загнав під ліжко. Лише через декілька годин мати підійшла до дитини, яка увесь час лежала під ліжком, ховаючись від батька, побачила на голові сліди удару, та, незважаючи на скарги про біль, не викликала екстрену медичну допомогу, а поклала спати.

Вранці дитина ще подавала слабкі ознаки життя, однак батько вирішив, що вже пізно її рятувати. Аби приховати сліди скоєного злочину, тіло спалив у печі, а попіл з рештками викинув у річку, щоб течія віднесла подалі від дому.

Вбивство рідної доньки обвинувачені приховували дев’ять місяців. Працівників соціальних служб запевняли, що «все гаразд», показуючи їм через вікно переодягненого меншого братика та цинічно продовжували отримувати державні виплати на вбиту доньку.

У  суді фігуранти свою вину не визнали, відповідальність перекладали один на одного. У скоєному не розкаялися.

Читайте також