У справу з садочком на Коновальця, МЕГУ та Рівнерадою втрутиться прокуратура?

Фото - відкриті джерела

Нещодавно суд зобов'язав Рівненську міську раду сплатити майже 8 млн грн на користь МЕГУ. Йдеться про дитячий садочок на вулиці Євгена Коновальця,16, який колись був переданий МЕГУ, проте зараз знову повернутий у комунальну власність міста. Університет робив певні облаштування в будівлі, тому після втрати приміщення, забажав повернути кошти, які були вкладені в ремонт.

У судовому порядку було вирішено стягнути з Рівненської міської ради 8 мільйонів, проте не всі чиновники з таким рішенням не погодились і пропонують подати апеляцію. Однак, на це потрібні кошти, яких управління комунальної вартості виділити не може:

"Управління комунальної вартості - третя особа, яка була залучена до справи подало апеляційну скаргу до рогляду суду і подало клопотання про відстрочення сплати судового збору, оскільки річні видатки управління по сплаті судового збору становлять 67 тисяч гривень. А в даному випадку за подання апеляційної скарги треба платити 257 тисяч", - запевнила  начальник управління комунальної власності Наталія Поліщук  

"8 мільйонів для міста – це щонайменше один новий тролейбус. Я аналізував це судове рішення. Скажу, що жоден з юристів міської ради не прийшов до суду. Вони написали ніби мають поважну причину: готуються до сесії. Також ніхто з юристів у суді не подав заяви про строки позивної давності. Однозначно потрібно подавати апеляцію, а гроші на це шукати у резервному фонді. Також прохання до пана прокурора, є така практика, коли прокуратура в океремих справах, зважаючи на їх суспільну важливість і інтереси держави, які полягають у тому числі  в інтересах територіальної громади міста Рівне, вступає в справу в ролі представника. Просто розгляньте можливість вступу в цю справу прокурора з огляду на суму стягення з місцевого бюджету" - розповів депутат Микола Бляшин.

На що прокурор дав згодився розглянути таку можливість. Чи буде прокуратура займатися цим питання - буде відомо невдовзі. Також, як пояснили пізніше, юристи міської ради не були присутні тільки на останньому судовому засіданні. 

Сьогодні ж на пленарному засіданні ради депутат Роман Стасюк пропонував таки огоолосити недовіру до питання щодо виділення 250 тисяч на апеляцію і пропонував ще раз проголосували. Однак, переголосувавши, депутати не віддали потрібну кількість голосів. 

"Шкода, безумовно. будь-які кошти будть виділені з дозволу сесії. Я не розприділяю кошти сам. Із садочком і так затягнулося. На жаль, мали вже цієї весни вже приступити до ремонту, а тут договір ще не підписаний - садочок ще не наш. Це ще не факт, що апеляція не буде подана. Охорону ми виставили, хоча, об'єкт чужий. До рішення депутатів я нейтрально ставлюся. Я навмисне не приймав участьу  обговоренні, аби не тиснути на жодну зі сторін", - прокоментував ситуацію Володимир Хомко.

Читайте також