У центральній міській лікарні Рівного - нове обладнання

Днями центральна міська лікарня поповнила арсенал діагностичного обладнання. Голландська Християнська місія «Надія» та Християнська медична асоціація на чолі з Гусар Галиною Йосипівною передали сучасний УЗД-апарат фірми Philips для Рівненського Обласного лікувально-діагностичного гепатологічного центру.

Завідувач центру Галина Андріївна Мартинюк розповідає:

"Ця апаратна 4 різні датчики, дає можливість доплерографічного обстеження органів черевної порожнини, сучасний апарат, який був надзвичайно необхідний для лікарні. За погодженням головного лікаря ЦМЛ, його запропоновано було встановити у приймальному відділенні, де є можливість обстеження різних категорій пацієнтів, а також і пацієнтів Обласного лікувально-діагностичного гепатологічного центру, яким необхідне УЗД доплерографічне обстеження черевної порожнини. Апарат встановлений, функціонує, пацієнти і лікарі мають можливість отримати кращу верифікацію діагнозу, а значить і призначити адекватну терапію з отриманням якісних результатів". 



Лікарка, яка безпосередньо працює з новим УЗД-апаратом, Ірина Леонідівна Плисюк діляться враженнями:
"Апарат має пункційний, судинний, доплерографічний та мультифункціональний датчики, зручний у роботі, дає можливість підвищити якість обстеження, з його допомогою можна навіть проводити медичні операції. Мультифункціональний датчик дає можливість уточнювати певні нюанси. Такий апарат не стільки для масовості обстежень, скільки більш для поглибленого огляду".

Додамо, що обстеження проводять, як для ургентних хворих, так і для хворих стаціонару. Усі, хто потребує обов’язково будуть обстежені. За день у середньому обстежується близько 30-40 пацієнтів.

Читайте також