У центрі Рівного встановили "освіжаючу рамку" (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

У зв’язку з настанням сухої, спекотної погоди з підвищенням температури повітря 03 травня рятувальники Рівненщини, вирішили допомогти громадянам боротися зі спекою, встановивши, на центральній площі Рівного, ”Освіжаючу рамку”, де кожен житель та гість міста має змогу пройди скрізь рамку та освіжитись під струменем тонкорозпиленої прохолодної води. 

В роботі Державної служби України з надзвичайних ситуацій таку рамку використовують для відпрацювання заходів реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із аваріями з викидом (виливом) небезпечних хімічних, або радіоактивних речовин. Весь особовий склад, який брав участь у виконанні робіт у зоні хімічного забруднення повинен пройти санітарну обробку, яка супроводжується дезактивацією, дегазацією або дезінфекцією одягу, взуття та засобів індивідуального захисту.

Така ідея боротьби зі спекою неодноразово застосовувалась колегами з інших областей України, які, в свою чергу, запозичили його у жителів інших європейських країн - Іспанії, Португалії, Греції. На початку літа на вулицях польських міст встановлюють спеціальні водяні завіси, які працюють на сонячних батареях, що дозволяє розпорошувати воду автоматично, як тільки на вулиці стає душно.

Протягом значного періоду в області зберігається 5 клас пожежної небезпеки, що в свою чергу призводить до виникнення великої кількості пожеж. Проте така ситуація позначається й на громадянах, які не завжди мають змогу перечекати спеку в прохолодному офісі чи вдома. Тому це спонукало вигадати щось неординарне та водночас діюче, таке як ”Освіжаюча рамка”. Така водяна завіса дозволяє освіжитись та запобігти тепловим та сонячним ударам, а особливою перевагою конструкції є її мобільність, за допомогою чого можна легко перемістити в будь-яке необхідне місце.

Дана система буде працювати на Майдані Незалежності щодня у велику спеку.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також