У Вараші чоловік хотів "вирішити питання" з поліцією за 300 доларів

Фото - Нацполіція

До чотирьох років позбавлення волі може загрожувати 40-річному жителю Волині за вчинення кримінального правопорушення. Окрім цього, поліцейські проводять перевірку щодо його причетності до вчинення шахрайства. Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненщини.

300 доларів США неправомірної вигоди надав поліцейському 40-річний житель Волинської області вчора, 11 червня, близько 11:30.

Сталось це під час отримання пояснень щодо обставин заволодіння мобільним телефоном шляхом обману у 67-річного жителя Вараша. Перебуваючи в службовому кабінеті Вараського районного відділу, зловмисник дістав з кишені та виклав на стіл гарантійний талон, в який були вкладенні гроші. Він просив оперуповноваженого не вживати заходів щодо зібрання доказів для доведення його вини у вчинені шахрайства.

Для документування злочину на місце події викликали слідчо-оперативну групу. 

За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі Вараського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Також поліцейські продовжують розслідувати кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 КК України (шахрайство).

Читайте також