У Вараші діти підхопили TikTok-челендж зі скручування ковпачків з машин

У ГФ "Вараська муніципальна варта" повідомляють про випадки крадіжок автомобільних ковпачків на вулицях міста. Причиною такого інтересу серед дітей до даної деталі авто є Тікток-челендж. Суть розваги проста - вкрасти з чужої машини ковпачки з колес. 

"Заради чого діти ідуть на злочин не зрозуміло. Чи то заради хайпу, чи від недостатньої уваги. Так як у нашому місті розширюється мережа ОСББ, відповідно і камер спостереження стає більше. Вже з'являлися такі відео в якості застережень. Проте крадіжки продовжуються", - пишуть на сторінці муніципальної варти.

Дрібна крадіжка за ст. 51 КУпАП - це дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати, є адміністративним правопорушенням і тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів громадян або виправні роботи на строк до одного місяці з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб. Дрібною вважається крадіжка вартістю до 229 грн. Все, що вище - кримінальна відповідальність.

Якщо малолітня або неповнолітня особа вчинила адміністративне правопорушення, то відповідальність згідно чинного законодавства за його діяння несуть його батьки, згідно ст.184 КУпАП (за неналежне виховання своїх дітей).

"Рано чи пізно ці порушники потраплять в поле зору камер і відеоматеріали будуть передані національній поліції", - додають співробітники муніципальної варти.

 

Читайте також