У Вараші завершилась операція «Пішохід»

Метою операції, яка тривала на Рівненщині півтора місяці було вкотре наголосити на неухильному дотриманні Правил дорожнього руху усіма його учасниками, зокрема й пішоходами.

Працівники Вараського відділу впродовж проведення профілактичних заходів неодноразово нагадували місцевим жителям обов’язки та права пішоходів, та звертали увагу, що пішохід – повноправний учасник дорожнього руху, відтак зобов’язаний дотримуватись ПДР на рівні з іншими його учасниками. Більше того –порушення ним ПДР є адміністративним правопорушенням та тягне за собою передбачену Законом відповідальність.

Як показали результати проведених заходів, основними порушеннями, які допускають пішоходи у Вараші, є їх пересування по проїздній частині проспекту Т.Шевченка, ігнорування пішохідних переходів та сигналів світлофорів у місті.

У зв’язку з виявленими порушеннями правоохоронці провели 38 профілактичних роз’яснювальних бесід, та склали щодо винних осіб 15 постанов за частиною 1 статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактами непокори пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, переходу ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху.

Вараський відділ поліції 
ГУНП в Рівненській області

Читайте також