У виправному центрі біля Рівного страйкують засуджені

https://rv.suspilne.media

Частина засуджених, які відбувають покарання в Городоцькому виправному центрі, сьогодні не вийшли на роботу. Цю інформацію журналістам Суспільного підтвердив керівник виправного закладу Віталій Гордіюк. Проте не уточнив, яка кількість засуджених страйкує.

Біля виправного закладу зараз перебувають журналісти UA: Рівне. Вони звернулися до Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з проханням дати дозвіл на проведення зйомки у закладі і о 12:15 отримали на це дозвіл.

За інформацією від кореспондента UA: Рівне Романа Свириди, отриманої від керівника закладу, засуджені, які не вийшли на роботу, планують провести збори. За його інформацією, у цих засуджених є певний перелік вимог, серед них вільне пересування територією виправного закладу та 5-ти кілометровою територією навколо нього.

Цими вихідними до журналістів UA: Рівне звернулись телефоном засудженні з Городоцького виправного центру з інформацією про те, що вони збираються провести мирну акцію проти порушення їхніх прав. 

Зазначимо, що загалом у Городку відбувають покарання 282 людини, серед іншого вони займаються виробництвом бруківки, пелетів та проводки.

Читайте також