У водоймах Гідропарку в Рівному водолази шукатимуть несанкціоновані стоки

Учора в Рівному депутат міськради Роман Денисюк, ініціатор відновлення Гідропарку, зустрівся із представниками Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах. Вони домовились, що водолази обстежать водойми Гідропарку. Основна ціль – пошук несанкціонованих стоків.

"Після обстеження буде направлено депутатське звернення в Рівнеоблводоканал, щоб зрозуміти, які з них є самовільними (тобто є потенційними джерелами забруднення). Далі процес ліквідації. Також сьогодні разом з Василем Корбутяком та Олександром Гребенюком поговорили про додаткові кроки для очистки озера. Домовилися, що найближчим часом будуть взяті проби води з різних ділянок водойм, щоб побачити якість та виявити, де вона погіршується", - повідомив Роман Денисюк.

Він додав, що 20 серпня – важлива сесія Рівненської міської ради для майбутнього Гідропарку та Басівкутського озера. Саме тоді будуть вирішуватися питання каналізування, а саме виділення земельної ділянки під каналізаційно-насосну станцію в районі вулиць Боженова та Красильникова.

За словами Денисюка, цього року планують написання та затвердження програми створення парку, розпочати проектні роботи із забезпеченням необхідного фінансування, виділення коштів з міського бюджету на розробку проєктно-кошторисної документації для каналізування Гідропарку та Басівкута.

Для кращого спільного результату нагадую, що до 15 серпня триває online опитування https://bit.ly/3l4SwNg.

Читайте також