У яких напрямках на Рівненщині вже збільшився тариф за перевезення

На Рівненщині зросла вартість перевезень у громадському транспорту. Зокрема, підняли ціни на міжміських та обласних сполученнях. Де саме підняли ціни - розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

"Мова йде про деяке підняття тарифів на пасажирські перевезення в області по всіх напрямках. З 2018 року був встановлений тариф 1 гривня за пасажирокілометр. Перевізники звернулись до профільного департаменту, щоб погодити тариф 1,59 гривень за пасажирокілометр. Ми вивчили питання. Наразі обласна державна адміністрація погоджується на тариф 1,29 гривень за пасажирокілометр, який складає 1,26 гривні та ще три копійки за збори страхування людей. Для прикладу, здолбунівський напрямок підняв тариф 17 липня цього року. Також тариф зріс на дубенському, шпанівському, млинівському, клеванському напрямку", - повідомив чиновник.

За словами пана Подоліна, обласне керівництво хоче збалансувати два аспекти - зберегти перевезення та втримати ціну, доступну для населення. Зокрема, шпанівський напрямок зріс у ціні на дві гривні.

"На сьогодні деякі перевізники перевищують той тариф, який затверджений з боку обласної державної адміністрації. В таких випадках ми відкриті для діалогу. Інформуйте нас - ми будем реагувати", - зазначив Сергій Подолін.

Читайте також