У яких напрямках перевізники Рівненщини відмовляються їздити: у чому причина?

На Рівненщині перевізники масово відмовляються від невигідних маршрутів. Як повідомив заступник голови РОДА Сергій Подолін під час брифінгу, надійшло вже біля 30 таких заяв. Причиною такої ситуації є низький пасажиропотік, що впливає на рентабельність рейсів.

За словами пана Подоліна, у області всі перевезення є приватними, тому бізнесмени обирають доцільність і відмовляються від рейсів. 

"Наголошу, що завдання профільного департамента транспорту, промисловості і зв'язку - зробити все від них залежне, щоб функціонували маршрути економічно вигідні, і щоб ціна квитка була прийнятна для громадян", - зазначив Сергій Подолін.

Президент "Союзу перевізників України" Валентин Демчук пояснив Суспільному - перевізники просять скасувати маршрути до сіл, де проживає невелика кількість людей.

"Хочемо ми того, не хочемо – ми не маємо допомоги з боку влади на ці маршрути. Низький пасажиропотік, на більшості цих маршрутів існує дублювання у вигляді інтернет-ресурсів, BlaBlaСar та інші, відсутність водіїв – причини відмови", – каже Валентин Демчук.

Заступник начальника обласного управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець пояснив: надійшли заяви про тимчасове скасування рейсів на Здолбунівському, Володимирецькому, Гощанському, Березнівському, Сарненському, Зарічненському, Демидівському напрямках. На думку чиновника, ситуація може змінитися після зняття карантину. Також восени, коли студенти почнуть їздити на навчання, маршрути можуть відновити.

"Села без транспортного зв’язку не залишилися, ми їх перекриваємо рахунком інших сполучень, транзитами. Здійснюємо заїзд, просимо перевізників міняти схеми маршрутів. Від людей скарг не було, вони розуміють, що пасажиропотік стабільний є тільки зранку і ввечері, а протягом дня рейс є збитковим", – розповів Віталій Харковець.

Читайте також