У яких випадках рівняни мають право на податкову знижку?

фото ілюстративне

За офіційні платні освітні послуги у дитсадках, школах і позашкільних закладах з 1 серпня ввели податкову знижку, пише канал UA: Рівне.

На неї мають право працевлаштовані платники податків, – пояснила головний державний інспектор обласної фіскальної служби області Тетяна Вакульчук.

Щоб отримати податкову знижку, батьки мають укласти угоду із закладом про надання освітніх послуг. І з 1 січня за результатами року подати декларацію у органи фіскальної служби за місцем проживання. До неї слід додати довідку про нараховану зарплатню і утриманий податок на доходи фізичних осіб, копії договору про навчання і квитанцій про оплату.

– Хочу звернути увагу батьків, що найкраще платити через банки, що були дійсні квитанції чи платіжні доручення. Або якщо заклад має касовий чек. В квитанції має бути прізвище, ім'я, по-батькові і індивідуальний номер платника податків того з батьків, хто заключив договір, щоб не виникали ситуації з неповерненням сум. Десь приблизно буде до 18 відсотків від сплаченої за рік суми. Цього року, так як це нововведення з серпня місяця, то буде за 5 місяців. Але не більша, ніж сума нарахованого ПДФО за рік, – зазначила головний державний інспектор ГУ ДФС області Тетяна Вакульчук.

 

Читайте також