У закладах для літніх людей на Рівненщині виявили порушення

На Рівненщині співробітники Управління Держпраці перевіряли безпеку закладів для людей похилого віку.

Про це повідомили на стрінці Управління Держпраці у Рівненській області у Фейсбуці.

Зокрема, спеціалісти навідались до пансіонатів, хостелів та інших закладах із цілодобовим утриманням громадян похилого віку, алко/наркозалежних осіб.

Такі комісії були створені на виконання доручення Прем’єр-міністра у зв’язку з трагедією, що сталася у Харкові в будинку, де перебували люди старшого віку. До 1 лютого позапланові перевірки мають бути здійснені по всій області, зокрема у Рівному, де функціонують 14 таких закладів. Відповідні заходи проходять і в інших населених пунктах Рівненщини.

Так, у трьох закладах, що розташовані на території Дубенського району побував начальник відділу нагляду у будівництві та котлонагляду Управління Держпраці Іван Онищук. У складі комісії під головуванням начальника Дубенського міського сектору ГУ ДНС у Рівненській області Юрія Грицака, за участю представників Національної поліції, Дубенської РДА Іван Онищук обстежив стан дотримання вимог безпеки в Комунальному закладі «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів» Рівненської обласної ради, Комунальному закладі «Мирогощанський психо-неврологічний інтернат» Рівненської обласної ради, Реабілітаційному центрі «Мед і молоко».

Фахівець виявив низку порушень, що можуть призвести до нещасних випадків. Зокрема, у зазначених закладах можуть спричинити пожежу порушення, що стосуються електробезпеки, котлового господарства. Всі зауваження викладені у відповідних актах-рекомендаціях комісії для термінового реагування та усунення порушень.

У Рівному у складі міської комісії фахівці Управління Держпраці вже відвідали з позаплановими заходами контролю пансіонати для людей похилого віку «Ренамед» та «Родинне тепло»

Читайте також