У затриманих на блокпості перевізників бурштину з Рівненщини конфіскували авто

На Волині присудили 119 тисяч гривень штрафу двом жителям Рівненщини, які незаконно придбали понад 108 кг бурштину. 

Нагадаємо, двох чоловіків, які перевозили 11 пакетів бурштину, зупинили на блокопості у Маневичах 18 вересня минулого року.

Як встановило слідство, дорогоцінний камінь вони придбали того ж дня неподалік Любешова. В кого саме - слідчі так і не встановили. 

Після цього чоловіки намагались перевезти бурштин у Маневичі, проте їх зупинили. Під час огляду в авто виявили 11 поліетиленових пакетів з бурштином-сирцем. Попередньо поліція повідомляла про те, що вага каміння становила понад 70 кг, але у вироку йдеться про понад 108 кг.

Про обвинувачених відомо, що вони обоє мешканці Рівненщини. Один з них уродженець села Кричильськ Сарненського району, а інший – міста Рівне. До цього вони судимостей не мали.

Під час досудового розслідування обоє чоловіків уклали з прокурором угоди про визнання винуватості, у яких погодились на обумовлене сторонами покарання. Судове засідання у цій справі відбулося 25 січня.

Суддя Маневицького райсуду Руслан Ониско визнав чоловіків винними у порушенні ч.1 ст. 240-1 ККУ (незаконне зберігання бурштину) та призначив їм по 59,5 тис. грн штрафу.

За експертизи бурштину обвинувачені заплатять 6 тис. грн. Крім того, суд постановив конфіскувати в дохід держави весь бурштин та автомобіль Toyota Camry, яким порушники його перевозили.

За матеріалами zaxid.net

Читайте також