У жительки Вараша псевдокомунальниці викрали 34 тисячі гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

До Вараського відділу поліції учора ввечері надійшло повідомлення 82-річної жительки міста, що з її оселі зникли грошові кошти.

Слідчо-оперативна група встановила, що близько 16 години 8 грудня у вхідні двері квартири пенсіонерки постукали дві жінки у медичних масках, які представилися працівницями комунальних служб. Спочатку жінки повідомили, що прийшли «перевірити газ». Коли власниця квартира відповіла, що, як і решта населення міста не є споживачем природного газу, вибачились за неуважність, але забажали перевірити кухонну плиту.

Однак, і цей промах зловмисниць не насторожив жінку і вона провела їх на кухню, де ті протягом 10 хвилин вдавали, що перевіряють електроплиту та заповнюють бланки документів. Уже через кілька хвилин після їх візиту пенсіонерка виявила, що з її сховку зникли усі заощадження в сумі 34 500 гривень.

За фактом крадіжки, поєднаної з проникненням до житла, слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Будьте обачні, коли на порозі вашої оселі з’являються невідомі. Уникайте спілкування із ними та не пускайте до помешкання. Попередьте також рідних про можливі протиправні дії осіб, які можуть представлятися і медичними, і соціальними, і комунальними працівниками. А, якщо виявили біля будинку чи у під’їзді підозрілих осіб — негайно телефонуйте на 102.

За інформацією Вараського відділу поліції.

Читайте також