У жителя Рівненщини вдруге за 4 місяці вилучили бурштин

22 вересня рівненські слідчі на території одного із сіл Острозького району Рівненської області викрили особу, яка незаконно придбала та зберігала бурштин.

Про це повідомляють у Прокуратурі Рівненської області.

Так, у ході проведення санкціонованого обшуку в будинку та домоволодінні слідчими вилучено понад 58 кг необробленого каміння бурштину-сирцю, а також вироби із нього та 9 одиниць обладнання для обробки бурштину. Загальна орієнтовна вартість вилученого майна на «чорному ринку» становить чверть мільйона гривень.

Відносно вказаної особи слідчими СУ ГУ НП в Рівненській області вже здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні. Так, у підозрюваного, 11 червня цього року, в ході санкціонованого обшуку вже вилучали 76,6 кг каміння бурштину, яке він теж зберігав за місцем проживання. Відтак йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240-1 КК України (зберігання, переробка бурштину в значних розмірах, законність походження якого не підтверджується відповідними документами).

На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також