У жителя Вараського району вилучили майже 23 кг бурштину

У мешканця Вараського району поліцейські вилучили майже 23 кг бурштину. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної поліції. 

Як зазначається, протиправну діяльність 46-річного жителя Рафалівки викрили та задокументували співробітники Сарненського райвідділу поліції.

Отримавши оперативну інформацію, що чоловік може зберігати за місцем проживання сонячне каміння, на підставі ухвали суду правоохоронці провели у його господарстві санкціонований обшук. Житель Рафалівки добровільно видав оброблене «сонячне» каміння різної фракції вагою 22 кг 942 г.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 240-1 КК України, поліцейські перевіряють його причетність до придбання, зберігання та пересилання бурштину-сирцю. Тривають слідчі дії, призначено гемологічну експертизу.

Відповідно до санкції інкримінованої статті, незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, караються обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також