У знак протесту: у Рівному спортсмени тренувалися під стінами міськради (ФОТО)

Сьогодні у Рівному об 11 годині біля міськвиконкому зібралися представники спортивних залів та секцій міста з метою провести флешмоб та привернути увагу міської влади. 

У акції взяли участь представники тренажерних залів, секцій, дитячих гуртків, фітнес-тренери, "пауерліфтери", "бодібілдери", тренери йоги та інші. Організаторка флешмобу та тренер дитячої і підліткової групи з джиу-джитсу Олена Лісничук розповіла журналістам, що акція має на меті привернути увагу влади до звернення спортсменів відкрити спортивні заклади у Рівному. За її словами, електронне звернення набрало більше 300 підписів, а на папері підписалося ще біля 200 людей. 

"Ми зібралися тут сьогодні для того, щоб наголосити владі, щоб вони розглянули наше звернення, яке ми подали раніше. У зверненні йдеться про те, щоб відкрити у Рівному спортивні заклади, тренажерні зали і так далі. Я вважаю, що це абсолютно абсурдно, що працює все - торгово-розважальні центри, кафе, де масово знаходяться люди. Візьміть той самий базар. Це місце, де важко проконтролювати потік людей, ніхто не дотримується там дистанції та маскового режиму. Натомість у будь-якому спортивному залі робота може бути організована максимально під карантинні умови. Наприклад, з розрахунком - одна людина на 5 квадратних метрів. Персонал буде в масках працювати. Дезінфекція приміщення в принципі робиться у залах", - зазначає пані Олена.

За її словами, спортсмени не ходять на тренування з температурою чи поганим самопочуттям, а на базар чи в магазин люди можуть легко піти з температурою та кашлем. 

"В мене тренується 80 дітей. 4-ий місяць вони не мають змоги займатися. Ми тренуємося онлайн, але це не зовсім підходить, адже ми займаємося боротьбою. Не можливо оцінити правильність виконання техніки через екран.Я постійно вожу дітей на змагання по всій Україні. Вони втрачають форму. Враховуючи, що зараз всі міста відкрили спортивні зали, не зрозуміло чому не працюємо ми", - наголосила організаторка акції.

Дощова погода не зупинила спорстменів і хоч на вулиці холодно та мокро, біля сітн міськради проводиться тренування з боксу та фітнесу.

"Якраз сьогоднішня погода наглядно демонструє те, що ми не можемо тренуватися на вулиці, так як хоче влада. Треба не забувати про те, що іде дощ або пече сонце. Професійні спортсмени можуть адаптуватися до погоди, а простим людям, які хочуть підтримувати себе в формі, може просто стати погано. Крім того, усім потрібна якась вбиральня чи душ. Будь-який зал максимально адаптований для того, щоб працювати як дітям, так і дорослим", - додала ініціаторка флоешмобу Олена Лісничук.

Масову акцію контролювала патрульна поліція. Учасники флешмобу принесли на захід кухонну плиту, яку встановили біля входу до міської ради. За словами мітингарів, це символ того, що їхнім дітям нічого їсти.

Ще одна учасниця флешмобу Христина, яка працює тренером у "ФітнеСпорті" говорить, що не працює вже більше чотирьох місяців. До міської ради вийшла з надією, що зали все ж відкриють.  Зазначає, що на динаміку коронавірусу відкриття залів все ж вплине, однак, за її словами, це не може бути причиною закриття залів, адже це здоров'я. 

"У залах мають бути хоча б ті мінімальні карантинні норми, які потребує влада - рукавиці, маска і антисептики. Не думаю, що це якось ускладнить роботу відвідувачів та персоналу спортзалів", - коментує Христина.

Ні міський голова Рівного, ні представники влади до мітингарів так і не вийшли. Спортсмени не здаються і планують продовжити флешмоб завтра і сподіваються все ж поспілкуватися із Володимиром Хомком.

Читайте також