Уболівальники рівненського "Вереса" хочуть змінити Статут клубу

З боку уболівальницької спільноти та членів клубу лунало чимало критики до Статуту Народного клубу «Верес». Деякі положення  основного документу клубу суперечать одне одному, окремі керівні органи – не працюють. Очевидно, що до Статуту потрібно було вносити зміни.

Один з активних уболівалььників, юрист за фахом Юрій Клекотка підготував нову редакцію Статуту Громадської  спілки і запропонував до уваги керівництва та членів клубу.

- У попередній версії в громадській спілці було багато органів які були тільки формальними, а по факту не працювали і не мали реальних можливостей працювати через погано прописану систему стримування і противаги. Тепер ця система прописана набагато якісніше. Наглядова рада і Загальні збори стали реальними і сильними народними органами які мають владу. Було порушена можливість одноосібного тоталітарного правління президента. Тепер є дві сильні особи, це Президент і Голова правління (раніше це була одна і та сама людина). Великі зміни по членству у клубі. Після обговорення буде обов’язково "Положення про членство" де буде детальніше розписані деталі, але суть в тому що сформовано два види членства у клубі. Це по суті альтернатива «серцю Вереса», яке себе не виправдало. – розповідає юрист, уболівальник Народного клубу «Верес» Юрій Клекотка. - Перший вид членства (привілейоване) - це члени клубу (активні вболівальники, або ті люди які просто вірять і щиро підтримують Верес). Ці люди сплачують членські внески розмір і порядок сплати яких буде прописаний в положенні. Натомість вони користуються усіма правами члена клубу які тільки є (будуть встановлені додатково) і можуть приймати участь в управлінні клубу, брати участь у загальних зборах, обиратися до наглядової ради чи навіть правління (голова НР). Звичайні члени це ті що внесків не сплачують, але вони є членами клубу. Вони користуються загальними правами, такими як отримувати знижки по програмі лояльності "Я люблю Верес", знижки на квитки і т.п. Це члени "для кількості", для того щоб нас було багато. Важливим деталлю, метою, самоціллю розробки нового статуту було можливість повернення реальної народності і унеможливлення узурпації влади. ВАЖЛИВО, що статутом буде передбачено те що ГС не може будь-яким чином передати і зобов’язана зберігати у себе не менш як 51% акцій клубу. Щоб унеможливити повторення ситуації 2016 року. Жодна посадова особа клубу не уповноважена підписувати такі документи...

У нинішньому керівництві клубу із зацікавленістю відреагували на таку ініціативу члена клубу. Проект нового статуту розмістили на сайті і запросили до обговорення уболівальників та футбольну спільноту Рівненщини змін в основному документі клубу.

- Як на мене, це і є ті прояви народності клубу, які відрізняють нас від інших футбольних клубів України. Коли самі уболівальник ініціюють зміни. І не просто критикують, а самі включаються в роботу, пропонують свою участь та власне й провадять зміни в клубі. – переконаний президент Народного клубу «Верес» Олексій Хахльов. – Сподіваюсь таких активностей з боку членів буде більшати. І в різних напрямках. Я переконаний, і неодноразово про це говорив: клуб, це не лише футболісти, які грають на полі. Це кожен з нас: члени клубу, уболівальники, гравців, адміністрація клубу. Ми всі разом і є клуб. Разом ми сила!

Нова редакція статуту нині відкрита для ознайомлення на обговорення. Ознайомитися із документом можна ТУТ.

За інформацією прес-служби НК "Верес"

Читайте також