Учнів Рівненщини перевірять за Міжнародною Програмою

У 2018 році Україна вперше долучиться до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA (PROGRAMME FOR INTERNATIONAL STUDENT ASSESSMENT)

Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами. До того ж, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

PISA не перевіряє рівня навчальних досягнень учнів, натомість оцінює наскільки учень зможе використовувати знання й уміння, отримані в школі, при можливих життєвих труднощах і викликах.

Відтак, цьогоріч і на Рівненщині компанія проведе такі дослідження. Тестуватимуть 15-річних школярів. Експерти Програми, маючи бази шкіл всієї України самостійно обиратимуть  і школи, і цчнів, які проходитимуть цей тест. У кожному обраному закладі перевірятимуть щонайменше 3 учнів, щонайбільше - 38.

Відомо, що з 20 запропонованих закладів освіти у Рівненській області, експерти затвердили 9 основних. Такі тестування проходитимуть у другій половині квітня. 

PISA дуже прискіпливо ставиться до заміни учнів. Якщо вони обрали певний список - ці учні повинні взяти участь у дослідженні.  

 

Читайте також