Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів

фото - ілюстративне/відкриті джерела

З 15 травня Туреччина скасує обов'язкові ПЛР-тести для тих, хто в'їжджає із 17 країн, серед яких – Україна. Наразі обов'язковою умовою подорожі до цієї країни є наявність негативного ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого не більше ніж за 72 години до перетину кордону. Про це повідомляє сайт Turprofi.com.ua із посиланням на документ МВС Туреччини. 

"Турки намагаються компенсувати відсутність російського турпотоку іншими. І шукають будь-які шляхи для мінімізації збитків. Для попиту це добре – він виросте. Не виключаю, що Туреччина так перетягне на себе клієнтів з інших напрямків, де тести вимагати будуть: наприклад, з Єгипту та Болгарії", – зазначає директор "Аполло-тур" Андрій Демура.

Глава IT-Tour Юрій Авдєєв вважає, що скасування ПЛР-тестів збільшить попит ненабагато і Туреччина якийсь час ще буде "горіти".

"Частина туристів бояться локдауну, хтось хотів у готель, який наразі закрито, десь скасовано концерти – все це впливає. Але до 15 травня люди звикнуть, а 17 локдаун знімуть", – вважає він.

27 квітня президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив, що з 29 квітня до 17 травня в країні буде введено жорсткий локдаун із цілодобовою комендантською годиною. Трохи пізніше влада уточнила, що обмеження не стосуватимуться іноземних туристів.

Читайте також