Україну сьогодні захищає 700 тисяч військових - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україну сьогодні захищає 700 тисяч військових. 

Про це він розповів в інтерв'ю українським журналістам. 

"На сьогодні це 700 тисяч – ось ви бачите результат роботи 700 тисяч людей, які воюють. 700 тисяч. Це в момент війни", - сказав глава держави. 

Він також додав, що уся кількість людей та техніки зараз розкидані по всій територій України. 

Водночас Володимир Зеленський зауважив, що навіть плюс 100 тисяч військових не змогли б зупинити щирокомасштабну війну рф проти України. 

"З точки зору тих сил, які застосувала РФ, використовуючи абсолютно все,  використовуючи навіть резерви, використовуючи таку "тиху мобілізацію" ("тиху", бо мобілізація – це коли війна, а війну вони не могли нам оголосити, вони це назвали "спецоперація"). Вони перекидали війська, збільшення було і в Криму, і в Білорусі – на різних напрямках. Це дійсно великий об’єм. Я думаю, що на сьогодні з таким об’ємом жодна країна Європи не впоралась би".

При цьому глава держави нагадав, щоу країн НАТО є відповідна зброя, яка спроможна захистити небо від тих перших ударів, від яких Україна зазнала тих втрат. 

Зеленський також вважає, що Україна була непогано підготовлена, і росія не знала про багато речей, що і призвело до того, що Україна не була захоплена у перші дні війни, про що говорили різні аналітики. 

Читайте також