Уламок застряг за сантиметр до серця: у Рівному лікарі врятували чоловіка, чию сім`ю обстріляли окупанти

Ілюстративне фото

Лікарі Рівненської обласної лікарні прооперували чоловіка, чию родину обстріляли на Житомирській трасі окупанти.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці медзакладу.

"Мене звати Стоцький Сергій Володимирович. Я і моя сім’я були обстріляні росіянами на Житомирській трасі. Дружина загинула, прикриваючи собою нашу 1.5-річну доньку. Я і дитина отримали множинні уламкові поранення. Першу допомогу нам надали в Боярці, після чого нас волонтери вивезли до Рівного", зазначає пацієнт.

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка чоловіка госпіталізували з діагнозом «проникне вогнепальне поранення грудної клітини справа в межах підвіски перикарду та реберної частини середньої долі». 

"Простими словами, уламок, довжиною 5 см, пробив мені грудну клітину, поламав ребро, пошкодив легеню, призвів до внутрішнього крововиливу (приблизно 600мл) і застряг у жировій тканині за 1 см до серця", - каже чоловік.

Лікарі та медсестри Обласного центру торакальної хірургії успішно провели операцію на видалення даного уламка і зберегли батькові життя.

"Завдяки професіоналізму лікуючого лікаря Букатевича Олександра Віталійовича та його колегам, я тепер можу вільно дихати і піклуватись про свою маленьку дочку! Я завжди пам’ятатиму Вашу допомогу!", - подякував пацієнт.

Читайте також