Університет із Рівненщини - у трійці лідерів серед українських освітніх закладів у міжнародному рейтингу

23 грудня 2021 року IU GreenMetric World University Rankings опублікував рейтинг, що з 2010 року оцінює університети в усьому світі за шістьма показниками: середовище та інфраструктура, енергетика та зміна клімату, управління відходами, водні ресурси, транспорт та освіта. Світовий рейтинг університетів UI GreenMetric спрямований на підвищення поінформованості університетів щодо світових цілей сталого розвитку. У цьогорічному виданні взяли участь 956 університетів з 80 країн світу. Про це повідомили на сайті "Острозької академії".

Згідно результатів світового рейтингу університетів IU GreenMetric 2021, Національний університет «Острозька академія» посів третє місце з 18 українських університетів, що представлені у цьогорічному рейтингу, та загалом 389 місце у світі.

НаУОА посів перше місце за рівнем екологічності використання транспортних засобів, випередивши інші українські університети. За рівнем облаштування та інфраструктури та використання водних ресурсів Острозька академія зайняла четверту сходинку серед українських університетів. За ціллю сталого розвитку, що стосується екологічного використання енергії та змін клімату, а також якості екологічної освіти наш університет займає 5-те місце серед ЗВО України.

"Результати цього рейтингу ще раз підтвердили, що Острозька академія забезпечує високий рівень освітніх послуг та виховує екологічну свідомість студентів не лише на національному, але і на світовому рівні. Вони також демонструють внесок трудового та студентського колективу нашого ЗВО у сферу надання якісної освіти, забезпечення гендерної рівності, миру, справедливості, створення гідних умов праці та економічного зростання, а також досягнення інших цілей сталого розвитку", - йдеться на сайті академії.

Детальніше ознайомитися з рейтингом можна https://greenmetric.ui.ac.id/.

Читайте також