Уночі та вранці Рівненщину вкриє туман

Фото з відкритих джерел

Рівненські рятувальники закликають водіїв бути обережними і неухильно дотримуватись правил безпеки дорожнього руху, адже в області погіршується погода. 

Так, цієї ночі та завтра вранці Рівненщину вкриє туман. 

Врахуйте, туман - на відміну від ожеледиці, заметів, ям та інших типових дорожніх перешкод – не заважає тиснути на газ і нестися вперед з будь-якою швидкістю. Не вибравши безпечну швидкість, сміливий водій їде прямо в безодню, бо коли в 20 метрах від його капота з сірої імли раптом випливає якась некваплива вантажівка, робити що-небудь вже запізно.

1. Швидкість

Розумна швидкість – це перша порада, як потрібно їздити в тумані. Швидкість повинна бути такою, щоб видимої відстані вам вистачило для екстреної зупинки.

Збільшіть дистанцію між машинами. У звичайних умовах відстань до наступної машини долається за 2 секунди, в тумані потрібно збільшити цей інтервал до 5 секунд. Ніколи не поспішайте і не намагайтеся швидше вибратися зі смуги туману.

2. Увімкніть ближнє світло.

Вдень світло фар в тумані допомагає мало, але їх потрібно увімкнути аби зробити свою машину помітною для інших учасників руху.

Якщо Ваша машина укомплектована протитуманними фарами - їх потрібно включити. Вони будуть освітлювати дорогу краще звичайних, оскільки світять по низу, над дорогою, де щільність туману завжди менше.

3. Рухайтесь по розміткам на дорозі.

Ще одна неприємність, яку несе з собою туман - це неможливість бачити дорогу. У багатьох випадках можна з'їхати з проїжджої частини в кювет або ще далі.

Небезпечно їхати дуже близько до узбіччя, так як там можуть знаходиться інші машини чи навіть люди. Якщо на дорозі є лінія, що обмежує край проїзної частини, то можете орієнтуватися по ній.

В умовах поганої видимості люди схильні з'їжджати на середину дороги. Слідкуйте, щоб ваша машина не перетинала розділову лінію!

4. При повній відсутності видимості з'їжджайте на узбіччя.

Якщо дуже густий туман обмежує видимість майже до нуля, краще з'їхати в бік і почекати. Обов'язково включіть аварійні вогні, щоб інші водії могли вас помітити.

Читайте також