"Уявляєте, як ми мріяли про гарячу каву", - зворушлива історія про командира ТрО, що воює під Попасною

Антон - кулеметник із Черкаського батальйону Сил ТрО ЗСУ.

Він розповів про життя на передовій, бойові дії та про зворушливий вчинок їхнього командира відділення.

Про це повідомляють на сторінці Територіальної оборони ЗСУ у фейсбуці.

Того дня бійці стримували наступ окупантів. Були постійні атаки, хвиля за хвилею їх обстрілювали з мінометів, АГС, танків. 

"Коли трохи заспокоїлось, командир нашого відділення каже: "Я на сусідню позицію. Піду сам, у мене там справа". Ми здивувались, але нічого не сказали, бо довіряємо йому залізно. Перебігти від позиції до позиції в Попасній було ще тою прогулянкою - ти повзеш, лежиш, спостерігаєш, якщо треба стріляєш, підхоплюєшся, перебігаєш, падаєш, повзеш, знову лежиш. І так по колу".

Виявилось, таким чином командир Євген вирішив "побігти" до сусідів. 

"Повертається десь за годину, очі горять і каже: "Насолоджуйтеся!". І дає нам цілий термос кави! Уявляєте, як ми мріяли про гарячу каву? Хоча б одну на всіх. А тут цілий термос! Виявилося, що у сусіднього підрозділу з’явилася можливість закип'ятити води, а Євгену передали трохи свіжозмеленої кави. То була найсмачніша кава в моєму житті!".

Боєць каже, що коли командир дотримується свого основного принципу: “люди понад усе!” і турбується про “своїх”, то це додає відчуття, що все не дарма, що всі працюють в одній команді.

Сам Євген вже бачив війну, у 2015-2016 воював в АТО. У складних умовах Євген зумів вивести із оточення та вберегти своїх бійців. Зараз, перебуваючи після контузії у госпіталі, воїн не витрачає час даремно і покращує свої навички з першої медичної допомоги.

Читайте також