В афганців Рівненщини - новий керівник

Днями у Рівному пройшла звітно-виборна конференція Рівненської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, під час якої підбили підсумки діяльності за останні п’ять років та обрали собі нового керівника.

Ним одноголосно було обрано Сергія Зінича - голову Рівненської міської організації УСВА.

Крім цього, під час засідання афганці обговорили з представниками влади питання, що найбільше хвилюють ветеранів – соціальна реабілітація, отримання житла та присвоєння нагород.

«Нині на Рівненщині проживає близько 2,4 тисячі учасників війни та 40 сімей загиблих воїнів. Наша організація одна з найчисельніших в області та має активну громадську позицію. Ми підтримуємо не лише наших ветеранів та родини загиблих.  Ще займаємося волонтерством – допомагаємо військовим частинам. Окрім того, 28 побратимів з області були мобілізовані та брали участь в АТО/ООС. Багато роботи здійснено в напрямку вшанування своїх загиблих побратимів», - розповів екс- керівник організації Володимир Гурницький.

 

«Кожного року з обласного бюджету виділяють кошти на підтримку цієї категорії людей. Так, на матеріальну допомогу спрямували близько 800 тисяч гривень, на підтримку статутної діяльності – майже півмільйона. Важливою є допомога афганцям, які потребують складних медичних операцій», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Він додав, що і надалі афганців будуть підтримувати в області.

Так, за сприяння ГО в усіх районах є пам’ятні знаки загиблим в Афганістані. Також у школах, де навчалися загиблі бійці встановлені меморіальні дошки. Створені три музеї бойової слави ветеранів афганської війни та куточки пам’яті. У школах афганці проводять уроки мужності, на яких розповідають про бойових побратимів. Окрім того, організація займається військово-патріотичним виховання дітей та молоді. Задля цього вони проводять різні спортивні та культурні заходи.

Читайте також