В одній із найпопулярніших водойм Рівненщини може зникнути риба

26 березня 2020 року в Демидівському районі працювала міжвідомча комісії по безаварійному пропуску весняної повені, дощових паводків та дотримання режимів роботи Хрінницького водосховища у нерестовий період 2020 року, в якій взяв участь начальник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Розпочалася робота комісії із огляду гідроспоруди Хрінницького водосховища. Продовжилася в залі засідань Демидівської райдержадміністрації .

На заході присутні обговорили основні питання, щодо збереження водних біоресурсів в нерестовий період та ознайомились з інформацією, щодо показників рівня води станом на 26 березня поточного року на Хрінницькому водосховищі.

У зв’язку маловодним періодом та тривалою відсутністю опадів, практично увесь рік, спостерігається значне пониження рівня води в Хрінницькому водосховищі, а це несе загрозу для існування біоресурсів та рекреаційної зони на території водосховища, де розміщено 6 великих та більше 20 малих (приватних) баз.

За результатами наради прийнято відповідні рішення:

  • у період нересту риби, з 1 квітня по 10 червня 2020 року, ТОВ «Укртрансрейл» здійснювати пропуск води через гідротурбіни ГЕС відповідно до правил експлуатації, в межах зафіксованих рівнів;
  • ТОВ «Укртрансрейл» щоденно інформувати, про рівневі режими водосховища Волинський облводгосп та Дубенське міжрайонне управління водного господарства;
  • Демидівська райдержадміністрація, відповідно до рішення комісії, повинна звернутися із клопотанням до обласної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області, про розробку нових Правил експлуатації Хрінницького водосховища.

Комісія  також, рекомедувала Демидівському відділені поліції Дубенського відділу поліції головного управління національної поліції в Рівненській області та Рівненському рибоохоронному патрулю проводити рейдові виїзди на водні об’єкти, у період нересту, для запобігання незаконному вилову риби.

За інформацією пресслужби управління рибного господарства. 

Читайте також