В одному з містечок на Рівненщині будують сучасні очисні споруди

Екологічну ситуацiю в місті Березне покращать завдяки реконструкції інженерних мереж очищення стічних вод. Зараз тривають будівельні роботи. Раніше потужності дозволяли очищати господарсько-побутових і виробничих відходів в обсязі 900 м3/добу. Тепер це буде 1500 м3/добу.

«Завданням проекту є реалізація нової технології очищення стічних вод, яка базується на використанні механічних та біологічних методів. Передбачено двоступеневу біологічну очистку з наступною доочисткою від органічних речовин сполук азоту та фосфору в біологічних ставках», – розповів заступник голови облдержадміністрації Віталій Ундір, який нещодавно побував на Березнівщині.

За проектом планується упорядковувати відстійники, блок біологічної очистки, камери зворотного мулу, мулові майданчики та біологічні ставки. Також буде споруджено будівлю повітродувної системи, що забезпечуватиме остаточну переробку бактеріями органіки в неорганіки.

Проект реконструкції очисних споруд реалізує стратегію ДФРР, на це з фонду виділено 10 мільйонів гривень. З місцевого бюджету спрямують 1,1 мільйонів гривень.

Прес-служба Березнівської ОДА

Читайте також