В одному з районів Рівненщини оголосили карантин

фото ілюстративне

У зв'язку з високим рівнем захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів (становить 20,4 %) та з метою недопущення подальшого його зростання виконавчим комітетом було прийнято рішення № 12 від 25 січня 2019 року відповідно до якого:

1. Призупинити навчальний процес у загальноосвітніх навчальних закладах міста з 28 січня 2019 року на 7 календарних днів. 
2. Начальникам відділів та управлінь міськвиконкому, керівникам підприємств, установ, організацій забезпечити виконання заходів на епідемічний період, затверджених рішенням виконкому Острозької міської ради від 31.10.2013 № 145“Про заходи щодо профілактики грипу та гострих вірусних інфекцій в м. Острозі на 2013-2018 роки”. 
3. Відділу культури та туризму (Лозюк О.Ф.), відділу освіти ( Кухарук Л.В.) заборонити проведення масових заходів на території міста, в дитячих колективах та спортивних установах. 
4. Забезпечити носіння масок медичними працівниками, працівниками торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення. 
5. Керівникам підприємств, установ, організацій забезпечити вологе прибирання в приміщеннях з дезінфекційними розчинами в місцях загального користування. 
6. Головному лікарю Острозького районного центру ПМСД (Стратюку О.А.) на період епідемічного періоду встановити в центральній районній лікарні “гарячий” телефон з чергуванням спеціалістів для надання консультацій з питань профілактики та лікування грипу. 
7. Керівникам аптечних установ міста, незалежно від форм власності, створити необхідну кількість засобів для профілактики та лікування грипу, дезінфікуючих засобів. 
8. Редакції газети «Замкова гора» (Собко І.І.) інформувати населення міста щодо профілактики грипу та ГРЗ та про введення епідемічного періоду з 28.01.2019 року.

Повний текст рішення № 12 у форматі Word

За інформацією прес-служби Острозької міської ради

Читайте також