В ортопедичному центрі Рівненщини осучаснили операційну

http://www.rv.gov.ua

В обласному центрі ортопедії, травматології та вертебрології Рівненської обласної клінічної лікарні запрацювала оновлена операційна

Тут встановили сучасну систему подачі ламінованих потоків стерильного повітря на операційне поле.

Завдяки такому обладнанню операції відбуватимуться із мінімально можливим ризиком для пацієнта. Адже система  забезпечує високу якість стерильності в операційній, зменшує ризики інфекційних ускладнень і на сьогоднішній день є найсучаснішим обладнанням операційних найкращих європейських клінік.

«Наявність чи відсутність ламінованих потоків суттєво впливає на розвиток післяопераційних ускладнень. Вперше таку систему я побачив декілька років тому у Швеції і відтоді мріяв, щоб аналогічне обладнання було у нас. Це саме те, що потрібно медикам і пацієнтам», - розповів завідувач обласним Центром ортопедії, травматології та вертебрології Рівненської обласної клінічної лікарні Валентин Піонтковський.

Завідувач центру подякував керівництву області за увагу до їхнього медзакладу. Сьогодні оновлену операційнули оглянули заступниця голови Рівненської ОДАСвітлана Богатирчук-Кривко та перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

Адже обладнання дозволить вивести надання медичної допомоги жителям області на якісно новий рівень. До слова, сьогодні тут вперше провели операцію із заміни плечового суглобу. Раніше, щоб замінити суглоб, мешканцям Рівненщини необхідно було їхати в іншу область, або за кордон.

Як розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, обладнання встановили за 980 тисяч гривень обласних коштів.

«Обласна лікарня – це основний заклад Рівненщини, який буде надавати висококваліфіковану медичну допомогу третього рівня. Тому передусім ми намагаємося оновити саме цю клініку. Лише у 2018 році сюди закупилиобладнання на понад 23 мільйони гривень. Поступово оновлюємо усі відділення», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко

За словами головного лікаря обласної лікарні Івана Зими, 2018-й став роком прориву в технічному оновленні закладу.  

«До ангіографа, який у серцево-судинний центр закупив проект Світового банку, ми отримали другий такий апарат. Це втілено завдяки підтримці керівництва Рівненщини. Гастроентерологічне відділення отримало унікальну відеоендоскопічну систему, що дозволить обстежувати та оперувати хвороби травної системи з мінімальним втручанням. Тепер змогли покращити роботу центру ортопедії та травматології».

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також