В Острозькій академії сьогодні відгуляли випускний (ФОТО)

Сьогодні, 28 червня, у національному університеті «Острозька академія» відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістрам і спеціалістам. Відтак, більше трьох сотень ще вчорашніх студентів "Острозької академії" усіх факультетів нині стали дипломованими спеціалістами і покинули стіни рідного навчального закладу. Вони отримали дипломи, квіти та привітання від викладачів, батьків та друзів.

З усмішками на устах та неприхованим хвилюванням випускники уважно слухали останні настанови ректора:

“Під час навчання ми готували вас до самостійного життя. Острозька академія дала вам найцінніше — ґрунтовні знання та сформувала високі духовні й моральні цінності. Ми підготували вас для служіння Україні. Куди б вас не закинула доля, завжди пам`ятайте, що віднині ви маєте три матері: перша і найдорожча — це та, яка вас народила, друга — Батьківщина і третя — це ваша Альма-матер. Ніколи не зрадьте честі і гідності цих трьох матерів. Ви пройшли надзвичайно важкий шлях, складний шлях, тому що знаєте, що в Острозькій академії вчитися не так просто. Але ви можете пишатися собою. Сьогодні ми вручаємо вам не просто дипломи, а своєрідні сертифікати українського інтелігента”, — звернувся до випускників ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.

Дипломи з відзнакою випускникам особисто вручив ректор. Решту дипломів колишнім студентам вручали почесні гості — меценат та голова наглядової ради НаУОА Роман Василишин, міський голова Острога Олександр Шикер та доктор філософії, теології і бізнесу, професор, науковець зі Швейцарії Елайджа Морган.

«Ви закінчили кращий навчальний заклад, якому немає рівних не тільки на теренах України, а й у Європі. Буваючи за кордоном, розповідаючи про своє місто, помічаю, що там майже ніхто не знає, що є таке місто, але всі знають, що на Західній Україні є університет «Острозька академія», – підкреслив у своєму вітальному слові до випускників міський голова Острога Олександр Шикер.

Звично захід відбувався за традиціями, відродженими з часів заснування Острозької академії у XVI ст. Відтак, у заході взяли участь інсценізовані образи відомих історичних персонажів: князь Василь-Костянтин Острозький — засновник академії, та княжна Гальшка Острозька — фундаторка цього культурно-освітнього осередку. 

Насамкінець для випускників із музичним вітанням виступили учасники міжнародної школи камерної музики Соломон Маркман з Ізраїлю та Естет Абрамі з Франції.

І вже за доброю традицією, створивши живий ланцюг на чолі з ректором у супроводі деканів, випускники востаннє пройшлись коридорами Острозької академії, що символізувало прощання з рідним Альма-матер.

Крім цього, сьогодні також отримали дипломи бакалаврів випускники гуманітарного факультету академії.

Більшість з них ще продовжуватиме навчання в університеті для здобуття освітнього рівня магістра або спеціаліста.

Студентів з отриманням ступеня "бакалавр" привітав в.о. декана цього факультету Максим Карповець.