В "Острозькій академії" відбувся випуск магістрів

У Національному університеті «Острозька академія» 15 січня відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістра — «Конвокація-2020», за участі професорсько-викладацького складу, почесних гостей університету, батьків та родичів випускників.

Цьогоріч понад 200 молодих людей отримали дипломи, підкріплені ґрунтовними знаннями, здобутими упродовж років навчання в університеті.

Під час заходу своє напутнє сказав ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«Шановні магістри, ваш випуск є особливим, адже припадає на 25-річчя з моменту відродження нашого університету. Частинка вас назавжди залишиться у стінах Острозької академії. Я впевнений, що час від часу ви будете повертатися до своєї Альма-матер. Сьогодні ви отримуєте не просто диплом нашого університету –це вже український бренд. Куди б не закинули вас життєві дороги, завжди будьте вірними своїй Альма-матер. Я вірю, ви станете справжніми інтелігентами. Сьогодні Україна як ніколи чекає саме вас – випускників Острозької академії».

Проректор з навчально-виховної роботи, професор Руслана Каламаж зачитала наказ про присвоєння освітньо-кваліфікаційного рівня магістра Національного університету «Острозька академія» та привітала градуантів із важливою подією у їхньому житті. 

До вітань та вручення дипломів приєдналися почесні гості: протектор Острозької академії, член Наглядової ради НаУОА, Академік Острозького академічного Братства, кандидат економічних наук Роман Василишин та заступниця міського голови Острога з гуманітарних питань Оксана Ситницька. Голова вченої ради НаУОА, професор Петро Кралюк та проректор з науково-педагогічної роботи професор Дмитро Шевчук також щиро привітали випускників.

Слова вдячності від спільноти випускників-2020 висловила магістрантка журналістики Наталія Веляник:

«Сьогодні для нас закінчилася історія довжиною у п’ять з половиною років студентства – найкращого періоду в житті. Ми щиро дякуємо викладачам, що йшли з нами пліч-о-пліч. З вами ми дорослішали, ставали мудрішими. Ви були нашими наставниками та прищеплювали справжні людські цінності, з якими ми гордо крокуємо у житті. Я щиро дякую Острозькій академії за неймовірну, особливу атмосферу, унікальні дзвінки. Саме тут ми знайшли вірних друзів, надійних партнерів та коханих людей».

У знак вдячності своїй Альма-матер, випускники академії подарували сертифікат на переобладнання старомонастирського корпусу. 

«Я пригадую свою інавгурацію першокурсника, свою вітальну промову. З того часу розпочався важливий етап у моєму житті. Академія подарувала мені віру в себе та мотивувала ніколи не здаватися. Я люблю наш університет, я буду за ним дуже сумувати», – розповіла магістр факультету міжнародних відносин Дарія Шашуро. 

Завершальним акордом дійства стала фотосесія магістрів з викладачами та ректором Острозької академії.

За інформацією пресслужби "Острозької академії"

Читайте також