В ОТГ на Рівненщині створили пожежну команду

11 жовтня дванадцятьом вогнеборцям новоствореної Смизької місцевої пожежної команди Дубенського району представники обласного управління ДСНС урочисто вручили посвідчення про проходження спеціальної підготовки працівниками місцевих пожежних команд та членів добровільної пожежної охорони.

Теоретичне та практичне навчання сільські вогнеборці проходили на базі навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області. 

Відтепер місцева пожежна команда Смиги є надійним захистом для громади населеного пункту. Місцева МПК введена до бойового розрахунку і відтер виїжджатиме на різноманітні надзвичайні виклики, як самостійно так і залучатиметься на допомогу дубенським рятувальникам ДСНС. Смизькі вогнеборці забезпечені усім необхідним рятувальним обладненням, бойовим одягом, спецтехнікою та приміщенням. 

Варто додати, що навчання представників ОТГ відбуваються за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. Головною метою ініціативи є підтримка об’єднаних громад у процесі розвитку управління кризовими ситуаціями на місцевому рівні та створенні планів заходів у сфері цивільного захисту – з акцентом на створення добровільних пожежних команд, які доповнюють професійні пожежні частини. 

Довідково:

Ініціатива «Створення ефективної системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України» Програми «U-LEAD з Європою» втілюється спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща, за участі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Проект триватиме до кінця жовтня 2019 р.

ГУ ДСНС України в Рівненській області

Читайте також