В районі на Рівненщині карантин продовжили до 22 червня

Сьогодні, 30 травня, на Рівненщині у Сарненському районі комісія з питань ТЕБ та НС району прийняла рішення продовжити карантин на Сарненщині до 22 червня 2020 року. Про це повідомили у Сарненській міській раді.

Таке рішення прийняли з огляду на те, що кількість хворих на коронавірус в районі продовжує зростати. Зокрема, за останню добу у Сарненську центральну лікарню госпіталізували ще 11 пацієнтів, четверо з яких – жителі Сарн. 

На підставі цього повторно надіслано листи до керівників релігійних громад різних конфесій із закликом та рекомендаціями про максимальне дотримання обмежувальних заходів під час проведення богослужінь та інших релігійних обрядів. Попередили, що персональну відповідальність за дотриманням всіх протиепідемічних заходів, недопущення скупчення людей у храмах, молитовних будинках, на територіях цвинтарів (кладовищ) несуть виключно керівники релігійних громад.

Такі ж звернення надіслані і до власників закладів ресторанного господарства і торгівлі. Спільно з працівниками поліції проведені інспектування магазинів по торгівлі вживаними речами «Секонд-хенд» на предмет дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів цих закладів та ринків.

Також відвідування дітьми дошкільних навчальних закладів в Сарненському досі залишається забороненим. Окрім цього, через продовження карантину не працюватиме готель «Случ».

"За фактами недотримання умов карантину будемо ставити питання про тимчасове закриття закладів. Звертаємось до мешканців міста з проханням не ставити під загрозу своє здоров’я та здоров'я тих, хто поруч. Наполягаємо на дотриманні умов карантину. Не будьте байдужими, не послаблюйте вимогливість до себе у діях з дотримання правил обмеження. Піклуйтеся про здоров'я один одного, обов'язково одягайте медичну маску. Користуйтесь засобами дезінфекції, часто мийте руки. Бережімо себе!", - закликають у Сарненській міській раді.

Читайте також