В Україні оновили карантинні обмеження у школах: що змінилось

В Україні з 6 грудня посилюють карантинні обмеження для невакцинованих у "жовтих" зонах. Зміни торкнуться і навчальних закладів. Про це повідомили у МОЗ. 

Зокрема дозвляється працювати тим педагогам, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. Оскільки освітяни підлягають обов’язковим щеплення проти COVID-19, то щоб заклад працював, потрібно 100% вакцинованих принаймні однією дозою. 

Без щеплення можуть працювати ті співробітники, які мають протипоказання до вакцинації. Також вони не підгяають відстороненню від роботи. 

У "червоній" зоні дозволяється працювати тим освітянам, які пройшли повний курс вакцинації проти проти COVID-19. Якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі. Працівники, які мають протипоказання до вакцинації, не підлягають відстороненню.

- Таким чином, заклади освіти, які перебувають у регіоні із червоним рівнем епіднебезпеки можуть працювати лише у випадку 100% вакцинації всіх співробітників двома дозами. У випадку, якщо співробітник має лише одну дозу, то відстороненню від роботи він не підлягає. Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі, - наголосили в МОЗ. 

Читайте також