В Україні подорожчає інтернет для населення

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

В Україні знову подорожчає інтернет для населення. Якщо раніше послуги постійно дешевшали, то тепер все навпаки – оператори кожен раз ближче до кінця року “радують” нас черговими подорожчаннями. Як вказують експерти, вся справа в неймовірній конкуренції серед операторів як мобільного зв’язку, так і домашнього інтернету. Про це повідомляє видання GMSinfo.

Коли подорожчає інтернет

Як повідомляють експерти, головною передумовою для подорожчання інтернету є планове подорожчання в кінці року послуг медіагруп. «Відбити» цю суму будуть намагатися за рахунок простих українців. При цьому в нашій країні послуги інтернету як і раніше залишаються найнижчими, в основному через низьку платіжної спроможності населення, а й конкуренція також грає важливу роль.

У той же час деякі провайдери заспокоюють українців, наприклад, той же «Київстар», який заявив, що не збирається підвищувати ціну на свій інтернет найближчим часом. При цьому у найбільшого оператора мобільного зв’язку і другого за кількістю користувачів інтернет-провайдера країни відзначають, що наша країна дійсно унікальна в тому, що стосується ринку телеком-послуг. Ми зберігаємо світове лідерство за найнижчою вартістю доступу до мережі, і при цьому наша країна знаходиться також в лідерах за якістю інтернет-послуг, по меншій мірі, в Європі. Це заслуга великої конкуренції: у жодної компанії немає монопольного місця на ринку.

Подорожчання в першу чергу торкнеться жителів приватного сектора і сільської місцевості. Вся справа у вартості стовпів, на яких прокладаються кабелю: їх оренда коштує грошей. При цьому для прокладки інтернету в приватний сектор опор потрібно набагато більше, ніж для того, щоб прокласти інтернет в чергову багатоповерхівку в великому місті. Слід також розуміти, що провайдерам набагато вигідніше прокладати мережу в багатоповерхові будинки, ніж в приватні.

Читайте також