В Україні скасували поділ на зони і повернули загальнодержавний карантин

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

МОЗ виступило з ініціативою відмови від поділу на зони і повернення загального карантину. Таку пропозицію під час засідання Кабміну в середу, 11 листопада, озвучив глава відомства Максим Степанов.

"Ми пропонуємо відмовитися від адаптивного карантину і ввести карантин з обмеженнями помаранчевої зони по всій території України", - наголосив міністр.

Таку ініціативу члени уряду підтримали. Тож, по всій країні встановили такі обмеження: 

  • проведення масових культурних, в тому числі концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю понад 20 осіб. Або організатори повинні забезпечити учасників дотримання фізичної дистанції не менше півтора метрів.
  • Проведення матчів дозволяється без глядачів і за умови здійснення щоденного контролю стану здоров'я учасників таких спортивних заходів.
  • Заборонена діяльність кінотеатрів і театрів з наповненістю більш ніж 50% місць.
  • Забороняється і діяльність музеїв, які не можуть забезпечити кількість відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів.
  • Забороняються перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбаченій технічною характеристикою транспортного засобу.
  • Забороняється робота громадського харчування після 22 до 7:00, крім адресної доставки та замовлення на винос.

Крім того, ввели час для пенсіонерів. Зокрема, встановили такий час з 10:00 до 12:00 в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в організаціях та установах сфери обслуговування.

"Оскільки найбільша група осіб, яка хворіє і має важкий перебіг хвороби, потрапляє у вікову групу 60+", - пояснив Степанов.

Читайте також