В Україні такого ще немає: "Таємничі підземелля Рівного" будуть доволі несподіваними

Поки тривають будівельні роботи на об’єкті накриття, креативна група проекту “Таємничі підземелля Рівного” завершила розробку концепції історичної експозиції. Деякі експонати довелося шукати у навіть у приватних колекціях, деякі вдалося знайти безпосередньо у Рівному, але достеменно відомо, що 90% всього наповнення квест-кімнат матиме автентичне походження. 

Всіх секретів експозиції, її автор Народний художник України, лауреат Державної премії ім. Шевченка, Заслужений діяч мистецтв України – Анатолій Гайдамака поки не розкриває. Але запевняє, те, що побачать рівняни у підземеллях палацику “На Гірці”, буде доволі несподіваним і відображатиме не лише побут мешканців маєтку, але і те, як подібні пам’ятки історії та архітектури занепадають і зникають внаслідок воєнних конфліктів. 

Головний креатор проєкту “Таємничі підземелля Рівного” Анатолій Гайдамака:

"Концепція буде несподіваною. Я не хочу до кінця розкривати карти, але в Україні поки такого немає. Це буде контраст: що було і що стало. Людина повинна побачити, уявити, що ж було на цьому місці, яке життя, як виглядав палац. Ми не будемо його макет робити, але спробуємо відобразити контраст того життя, яким воно було і що з ним зробила війна, і що з ним зробили люди".  

Читайте також