В Україні заборонили ще одну проросійську партію

Восьмий апеляційний суд у Львові заборонив проросійську партію "Соціалісти". Про це повідомляє громадський Рух "Чесно".

Майно партії “Соціалісти” та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Довідково: партія "Соціалісти" була заснована у серпні 2014 року під назвою “Робітників, селян, інтелігенції України”. Актуальну назву “Соціалісти” партія отримала у лютому 2015 року.

Риторика представників партії всі ці роки була приблизно однакова - акцент на “проєвропейськості” (програму партії нібито взяли у якихось європейських соціалістів), гасла за все хороше і проти всього поганого та критика влади (і Порошенка, і Зеленського).

Про росію представники партії висловлювалися досить специфічно. В одному з інтерв’ю за липень 2015 року один із тодішніх лідерів політсили Леонід Кожара критикував українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу та небажання проводити прямі переговори з “адміністративною владою” на Донбасі. 

Про відповідальність росії за війну на сході України Кожара не згадував, говорячи лише, що “роль російської федерації достатньо висока, оскільки конфлікт на Донбасі відбувається безпосередньо біля кордонів РФ”.

Також у цьому ж суді сьогодні має відбутися розгляд справи щодо заборони партії “Справедливості та розвитку”

Читайте також