В університеті на Рівненщині студенти та декани змагалися в інтелектуальній грі (ФОТО)

https://ostrog.rayon.in.ua

Під час святкування Дня народження Острозької академії інтелектуали змагалися в «Що? Де? Коли?». У протистоянні, яке відбулося за спортивною версією гри, брали участь 8 команд, сформованих із викладачів, аспірантів і студентів університету. Про це повідомляє сайт Острог.Район

Ведучі підготували найрізноманітніші завдання, що стосувалися історії світових університетів, музеїв і культури загалом. З-поміж тридцяти питань найцікавішою була третя десятка, у якій ерудити грали проти деканів: Максим Карповець, декан гуманітарного факультету, запитував про синдром Сикстинської капели; Аллу Атаманенко, деканку факультету міжнародних відносин, цікавило, на яких конференціях уперше прозвучали теза про відновлення Острозької академії; Людмила Козак, деканка економічного факультету, хотіла дізнатися, який британський музикант полюбляє римувати слова на -ей тощо.

Найбільше захоплення викликали чемпіонські раунди, де проти ерудитів грав ректор Острозької академії Ігор Пасічник. У секторі «Приз» прозвучало відеопитання від ректора, у якому потрібно було назвати автора поетичних рядків «Ідіотку осінь в перукарні голять... / Листя із каштанів... Вітер і джаз-банд... / Небо брови хмурить... В синім мюзик-холі / Хтось: блакитний смокінг, чорний бант...». На жаль, жодна команда не здогадалася, що це поезія Олекси Влизька й відповідно ніхто не отримає приз від ректора. Щоправда, на відео Ігор Пасічник зауважив, що він сам не знає, який це мав бути подарунок.

На завершення було ще три питання від Ігоря Демидовича, що стосувалися як української поезії, так і історії Острозької академії, над якими довго мізкували ерудити університету.

У підсумку третє місце посіла команда «Спонсори», за яку грав голова Братства спудеїв Богдан Михальчук; на півбала відірвалася «Планета-МВ», яка виборола друге місце. «Золоту сову» отримала команда «Prodigi», у якій грали здебільшого викладачі й аспіранти університету.

«Сьогодні вони довели, що нам ще є, чого в них повчитися», – підсумував ведучий заходу, звертаючись до студентства.

Завершилася гра дружніми обіймами і спільною фотографією, на якій була одна велика команда Острозької академії – без переможців і переможених…

Читайте також