В університеті Рівного пройшли Дні відкритих дверей

http://nuwm.edu.ua

Впродовж минулого тижня  в навчально-наукових інститутах  відбувалися Дні відкритих дверей.  І кожен інститут у цей день намагався по-своєму переконати абітурієнтів- випускників шкіл та коледжів здобути майбутній фах саме у них. Про це повідомляє сайт НУВГП.

Так, ННІЕМ демонстрував гостям  роботу 3-D принтера, раритетні історичні документи про економічне та соціальне життя Рівненщини,  світлини з життя інституту,  розігрував у лотерею брендові 3Д-брелоки, запрошення на каву в «Чорну королеву» та жартівливі сертифікати.

У ННІОЗ  в День відкритих дверей експонувалася виставка засобів реабілітації, тут можна було також виміряти тиск та за бажанням провести функціональні проби. А  ще в навчально-науковому інституті охорони здоров’я розігрували сертифікати на сеанси масажу.

В ННІП традиційно відбулися теоретичне та практичне заняття з криміналістики. Учасники вчилися оглядати місце події в приміщенні (імітація крадіжки  особистого майна з проникненням в  помешкання, убивство господаря) з використанням науково-технічних засобів, здійснювали фіксацію і вилучення речових доказів,  фіксували дії в протоколі та відпрацювали методику застосування фотозйомки і відеозапису місця події. А ще проводили дослідження вилучених слідів, встановлювали особу, що їх залишила, складали  фотопортрет зі слів очевидця. Майбутні фахівці у сфері права дізналися ще багато чого цікавого і корисного.

Найбільш масштабний, напевно, план заходів відбувся на День відкритих дверей в  ННІАЗ. Була тут і ознайомча екскурсія із сучасними приладами для геодезичних вимірювань в геодезії та землеустрої, і екологічний квест, і презентації кафедр навчально-наукового інституту та туристичного клубу «Азимут», екологічна вікторина, експерименти  з визначення якості продуктів харчування за участі випускників, виставка акваріумних риб і зоологічних експонатів.

А ось ННІВГП в рамках Дня відкритих дверей проведе екскурсію для абітурієнтів  10 листопада до гідротехнічної лабораторії.

ННІБА, ННМІ та ННІАКОТ провели Дні відкритих дверей у традиційній формі. Гості:  абітурієнти та їх батьки − зустрілися з керівництвом  навчально-наукового інституту та завідувачами кафедр, побачили презентації, пройшлися навчальними аудиторіями, майбутні механіки відвідали павільйон машин, а програмісти − ІТ-лабораторії та ознайомилися з програмними  продуктами, розробленими студентами.

Підсумком тижня став загальноуніверситетський День відкритих дверей.

З вітальною промовою до абітурієнтів та їх батьків звернувся ректор Віктор Мошинський. Очільник закладу відзначив важливість вибору майбутнього фаху – відповідального  кроку на все життя і закликав молодь обирати цей фах серцем.

Проректор з науково-педагогічної, методичної та виховної роботи Олег Лагоднюк виступив з презентацією «Що потрібно знати про Водник» і в переконливій та доступній формі розповів присутнім про усі переваги навчання у НУВГП.

У свою чергу відповідальний секретар приймальної комісії Руслан Жомирук доповів  про особливості вступної кампанії у 2019 році: терміни, перелік документів, сертифікати ЗНО, конкурсні бали, пріоритетність поданих заяв тощо. Завершилося  дійство справді урочисто: безпрограшною лотереєю сувенірної брендової продукції, талонів на сеанси масажу та куштуванням «водниківського» торта.

Більше фото у   

Читайте також