В який час найкраще пити каву?

Фото - вiдкритi джерела

Ранкова кава має вирішальне значення для вашого самопочуття, головне, знати, коли його треба пити.

Прокинься і не пий

Для багатьох кави вранці - кращий спосіб прокинутися. При цьому є такі, хто вважає за краще його замість сніданку. Як стверджують вчені, кава натщесерце не найкращий вибір для гарного самопочуття.

Результати нового дослідження британських вчених показало, що ті, хто не може обійтися без кави відразу ж після пробудження, ризикують своїм здоров'ям. Справа в тому, що потужна доза кофеїну до сніданку погано впливає на засвоєння глюкози організмом.

Злий кофеїн

Загалом, розумні люди з'ясували, що рівень цукру в крові залежить від того, коли ми п'ємо свій ранкову каву. Іншими словами чашка кави натщесерце може спровокувати в організмі такої патологічний процес, як інсулінорезистентність.

Це тим більш актуально на тлі поганого нічного сну, після якого встаєш немов вичавлений лимон і рука тягнеться до кави в надії підбадьоритися. Як би не так! На рівень цукру в крові особливо негативно впливає поєднання недостатнього сну і кави відразу ж після пробудження.

Спочатку сніданок

Таким чином, автори припустили, що кава натщесерце впливає на здатність організму засвоювати глюкозу і заважає клітинам нормально функціонувати. Так що не забувайте, високий рівень цукру в крові пов'язаний з багатьма негативними наслідками для здоров'я.

Тому дослідники не радять пити каву вранці натщесерце. Замість цього рекомендують прийняти бадьорить ранкову дозу кофеїну під час сніданку або після нього. Крім того кави стимулює травлення, завдяки чому сніданок в шлунку швидше розщеплюється.

Читайте також