Вдарив сокирою і закопав: звинувачений за замах на вбивство своєї мами сидітиме майже 10 років

Залишено без змін вирок жителю області за замах на убивство матері - 9 років та 6 місяців позбавлення волі.

Позицію прокуратури Рівненської області підтримано Апеляційним судом Рівненської області та залишено без змін вирок суду першої інстанції про призначення покарання обвинуваченому в замаху на умисне убивство 60-річної мешканки смт. Володимирець, що на Рівненщині.

Цей зухвалий злочин стався у квітні минулого року.

Прокурором, який підтримував у суді публічне обвинувачення, доведено, що жінку вдарив сокирою по голові, а потім непритомну закопав на городі біля будинку, її 40-річний син. Чоловік в той день розпивав спиртні напої, у зв’язку із чим виник черговий конфлікт із матір’ю.  

Тяжко поранену жінку було знайдено правоохоронцями та доправлено до медичної установи.

Володимирецький районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 та ч.1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство), та засудив його до позбавлення волі строком на 9 років 6 місяців. Згідно із рішенням суду засуджений також має відшкодувати майнову та моральну шкоду потерпілій.

Не погодившись із таким судовим рішенням в частині призначеного покарання, обвинувачений оскаржив його в апеляційному порядку.

Проте суд апеляційної інстанції, врахувавши принципову позицію прокурора, який наполягав на призначенні справедливого покарання у виді 9 років і 6 місяців, з ним погодився. Відтак, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області у задоволенні апеляційної скарги засудженого відмовила, а рішення суду першої  інстанції залишила без змін.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також