Великі колони техніки росіян залишають Маріуполь - радник мера

Вже другий день поспіль великі колони техніки росіян залишають Маріуполь та Маріупольський район та відправляють у напрямку Бердянськ-Пологи. 

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

- Окупанти змінили тактику контролю пересування. Демонтовано стаціонарні блокпости, залишено лише контрольні пункти в районі мостів. При тому частіше використовується контроль мобільними групами, що раптово з’являються в різних районах міста (на відео).

Зміна тактики пов’язана з виводом більшості військового залишку окупантів з міста на інші ділянки фронту. Банальна нестача ресурсу. Зокрема другий день поспіль великі колони техніки залишають Маріуполь та Маріупольській район в напрям Бердянськ-Пологи, - написав він. 

За його словами, серед окупантів панує небажання продовження участі у війні, особливо серед мешканців Донеччини. Крім того серед росіян росте невдоволення і вони більше думають над тим, щоб здатись у полон, особливо після повідомлення про перекидання їх на напрям боїв в Запоріжжя.

Проте окупанти більше бояться загинути через відсутність зрозумілого механізму полону та відвертих погроз офіцерів виставити загороджувальні загони.

Читайте також