Виборцям Рівненщини: як отримати додатковий бюлетень для голосування

25 жовтня українці будуть обирати місцеву владу. Робитимемо це за допомогою бюлетенів оновленої форми. Там треба буде не просто поставити галочку чи плюс навпроти партії, яку підтримуєте, а й вписати у сусідню клітинку трафаретом номер кандидата.

Ця система здається складною. Голосування ще не відбулось, а люди в інтернеті вже скаржаться, що буде багато зіпсованих бюлетенів. Тож, якщо, заповнюючи бюлетень, ви зробили помилку, то ситуацію ще можна виправити. Адже кожен виборець має право попросити другий бюлетень. АЛЕ! Зробите це можна лише один раз.

Для цього треба написати заяву з проханням отримати бюлетень повторно до члена ТВК, який видав вам перший бюлетень. Після того, як ви отримаєте ще один виборчий бюлетень, уповноважений член комісії зробить відмітку про це у списку виборців навпроти вашого прізвища та попросить вас підписатись.

Зіпсований бюлетень має бути погашений членом комісії, який його видав. Про це складається акт, який ви разом із двома членами виборчої комісії маєте підписати. Такий бюлетень не рахується під час підбиття підсумків виборів.

Таких «запасних» бюлетенів передбачено дуже мало, тому на всіх виборців їх не вистачить. Намагайтесь заповнювати бюлетень правильно з першого разу.

За інформацією ГМ "ОПОРА".

Читайте також