Від початку війни Міноборони витратило майже 500 мільярдів гривень: на що "пішли" ці кошти

Станом на 20 червня видатки Міністерства оборони України склали 495 мільярдів гривень, що майже в чотири рази більше передбачених видатків. 

Видання "Армія Inform" розповіло, на що було витрачено ці кошти. Передусім, за ці кошти проінансували грошове забезпечення військовослужбовців, у тому числі для виплати впровадженої за ініціативи Президента України додаткової винагороди всім військовослужбовцям сумою 30 тисяч гривень та тим, що беруть участь у бойових діях, — до 100 тисяч.

По-друге, на додаткові кошти з держбюджету вдалося закупити озброєння та відновити боєздатність пошкодженої військової техніки, забезпечити особовий склад Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту обмундируванням та харчуванням.

По-третє, упродовж березня — червня Міноборони закупило озброєння, військову техніку та засоби індивідуального захисту й інші матеріальні цінності на суму до 100 мільярдів гривень.

Варто зазначити, що у першому півріччі 2022 року Державна казначейська служба в повному обсязі профінансувала видатки держбюджету на оборону. Відповідно, у цей період сума витрат становила 402 мільярди гривень.

Також, станом на 20 червня на спеціальний рахунок НБУ для збору на потреби армії надійшло 17 мільярдів гривень пожертв від громадян та підприємств, 13 мільярдів уже перерахували на спеціальні рахунки Міноборони й витрачено для забезпечення невідкладних потреб Збройних Сил України.

Читайте також